Samenwerkingspartners
Huiselijk geweld is complexe materie. In de levens van de mensen die bij Veilig Thuis aankloppen, is geweld vaak niet het enige probleem. Het geweld gaat bijvoorbeeld gepaard met drugsmisbruik, schulden of psychische problemen. Daarom is een goede samenwerking met de organisaties in de regio van groot belang. Veilig Thuis Kennemerland werkt intensief samen met onder meer de volgende partners:
Multidisciplinair Centrum Kindermishandeling Kennemerland
In het Multidisciplinair Centrum Kindermishandeling Kennemerland (MDCK) werkt een team van verschillende professionals samen. Met elkaar in plaats van naast elkaar. Snel in plaats van na elkaar. De professionals hebben elk hun eigen expertise. Intensieve samenwerking zorgt voor snelle en effectieve hulp voor kinderen en gezinnen. Onderzoek, diagnose en behandeling komt in het MDCK samen. In nauw overleg stemmen we alles op elkaar af. Zorgvuldig en respectvol.
Op de speciaal ingerichte locatie in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp kan alle nodige onderzoek van kind en gezin gedaan worden. Medisch onderzoek, psychosociaal onderzoek en risicotaxatie. Maar ook het kindvriendelijk verhoor door justitie.
Contact:
Aanmelden bij het MDCK loopt via Veilig Thuis Kennemerland, telefoon 0800-2000 (gratis en 24/7 bereikbaar)
Centrum Seksueel Geweld Noord-Holland
Ben jij kortgeleden aangerand of verkracht? Heb jij hulp nodig of zit je met vragen? Wij kunnen je helpen en staan dag en nacht voor je klaar.
We zijn 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer 0800-0188. Bel dit nummer en wij zorgen dat je bij een centrum dichtbij jou in de buurt terechtkunt. Het is belangrijk dat je je snel na de aanranding of verkrachting bij ons meldt, zodat wij jou zo goed mogelijk kunnen helpen. Alles wat je met ons bespreekt, is vertrouwelijk.
Contact:
Voor hulp kunt u dag en nacht bellen met: 0800-0188.
Het directe telefoonnummer van het CSG Noord-Holland is 088-8006262 (binnen kantoortijden en voor professionals).
Het mailadres van het CSG Noord-Holland is noord-holland@centrumseksueelgeweld.nl (voor niet acute zaken en voor professionals).
Integrale Crisisdienst Kennemerland
De ICD houdt zich bezig met alle crisissituaties waarbij kinderen en jongeren betrokken zijn. Doel van hun werk is het doorbreken van acute crisissituaties bij kinderen en jongeren tot 23 jaar, het herstellen van de directe veiligheid en toeleiding naar de juiste vorm van zorg, behandeling of hulpverlening. De kracht van de ICD zit in de verschillende disciplines die binnen deze organisatie samenwerken. Zo kunnen zij snel de juiste zorg bieden in crisissituaties en kunnen ze professionals van adequaat advies voorzien.
Contact
Jongeren die in een crisis verkeren kunnen 24/7 bellen, maar ook ouders, hulpverleners, huisarts of de politie kunnen dat doen. Bel naar 088 800 6201 en u krijgt direct een hulpverlener aan de telefoon. Die stelt vragen om erachter te komen wat er aan de hand is en wie het beste kan helpen. De ICD maakt vervolgens een plan en schakelt de juiste mensen in. Als het nodig is, is de ICD binnen twee uur ter plekke.
Professionals, zoals Sociaal Wijkteams, huisartsen, hulpverleningsinstanties, scholen en politie, kunnen altijd bellen voor advies. Zij kunnen rekenen op hulp, telefonisch of in een persoonlijk gesprek. De ICD heeft veel kennis in huis over radicalisering, eergerelateerd geweld, vechtscheidingen, psychiatrie en psychopathologie. De hulpverleners weten waar op te letten bij crises waarbij kinderen of jongeren betrokken zijn. Zij kunnen meedenken bij het opstellen van veiligheids- en stappenplannen, advies geven als u zorgen heeft over iemand in uw omgeving, met u meedenken als u hulp zou willen, maar niet weet hoe te organiseren….. U kunt bellen naar 088 800 6201 of mailen naar icd@veiligthuis-ken.nl.